[...] jem byle co ;/ Z reguły jem to, co napisałam wyżej, czyli: - na śniadanie płatki z mlekiem plus owoc lub kanapka - na obiad ryż/makaron plus jakieś mięso i jakieś warzywo surowe lub gotowane do tego - na kolację z reguły kanapki - w ramach przekąski owoce, kanapka, jogurt lub orzechy Tak więc moje posiłki są mało urozmaicone. A co do moich [...]
[...] pod przykryciem, na bardzo malutkiej ilosci tluszczu , w zasadzie bedzie to duszenie miesa nie smazenie. co do warzyw u mnie lepiej sie sprawdzaja duszone i gotowane, surowe podane do miesa powoduja uczucie ciezkosci w zoladku. wazne tez jest nie popijanie posilku /wyjatkiem jest goraca herbata nie slodzona - filizanka dla mnie do posilku [...]
[...] z tych form jest ok bialka mozesz dorzucic do calych jajek i np. zrobic jajecznice. Na pewno nie jedz ich surowych. I kogel mogel to samo. Ryzyko zlapania jakiegos syfu+ surowe bialko jest gorzej przyswajalne+ do tego dochodzi kupa cukru, który dodajesz do tego specjalu. Same minusy. 3.Co do tranu to zalezy od twojej diety i ewntualnych [...]
[...] Jak pisał okruszek1 - jajka, mięso, lepsze źródło węglowodanów, niż biały chleb, mniej WPC itd. Każda zmiana się liczy. Do każdego posiłku dobrze jest dołożyć jakieś surowe warzywo lub owoc - u Ciebie chyba jest tego trochę za mało i zbyt monotonnie. Powinno być z 500-700g dziennie. To dobrze wpływa na florę jelitową, bo bakterie żywią [...]
a ja jem surowe płatki owsiane górskie jako omlet, popijam białkiem i oliwa i zero smrodów/sraczek. jak miałbym odpowiedni mikser/blender pewnie ciagle owsiankę mieliłbym i mięso jadł z warzywami tylko bo szczerze powiedziawszy jeść to ja nie lubie.
[...] czy ze skórą ? I chyba ważyć z kością, bo coś strasznie mało białka pokazuje gotowane udko z kurczaka: 17,8. Dlaczego gotowane udko z kurczaka ma mniej białka - 17,8 niż surowe udko z kurczaka 19 - przy piersi znacznie wzrasta - z 21,6 na 33. A jak można policzyć gotowane udko z kurczaka bez skóry i bez kości, samo mięso ? Czy 30g białka i 6 [...]
[...] mieso albo jajka nawet, tunczyk kosztuje ok ,40zl za kg jak przeliczysz (liczac tego w kawałkach a nie ten rozdrobniony syf) mieso jak dajesz do kalkulatora kalorii wrzucaj surowe, wszystko warzymy przed obróbka nie jedz wciaz tego samego, zamieniaj sobie produkty, dodaj wazrywa do posiłków, niestety ale odzywianie w tym sporcie jest [...]
A ja się z wami nie zgodze w tabelach Jest podane kurczak białe mięso surowe 20,5 gr białka na 100 gr białe mięso pieczone 24,8 na 100 gr białemięso gotowane 29,7 gr białka na 100 gr mam te dane z książki podręczny słownik kalorii przepisy porady tabele.
Okej - oto artykul, pisany przez niby superbyka, tlumaczone z angielskiego, fakt ze zalatuje ostro komercyjna reklama, ale nie w tym sek tylko w teori na temat diety na tworzenie masy - co o tym sadzicie ? "Dieta przy budowaniu masy Większość ludzi myśli o diecie przed pokazem jako o ciężkiej pracy. Człowieku, znasz tylko połowę prawdy. To [...]
[...] – pomagają utrzymać równowagę kwasowo- zasadową w organizmie, szczególnie przy dużej ilości bialek w diecie. - praktycznie wszystkie gotowane(w tym z mrożonek), surowe - soki warzywne (bez zawartości owoców) typu tymbark Fit, Marvit, itp. o zawartości węglowodanów przyswajalnych nie większej, niż 8-10g/100 Tak więc jak widzisz z [...]
Pieczywo Cię hamuje. Zwłaszcza jedzone na kolację. Wal zamiast niego otręby (jeżeli nie umiesz nasycić się warzywami), albo jarzyny gotowane na parze lub surowe. To też potrafi być smaczne. I to jak. Takie jest moje zdanie. A mnie podoba się idea tłuszczówki od czasu do czasu. Tłuszcz + mięso, to dopiero można czarować smaki. Twoja droga jest [...]
[...] diecie nie ma miejsca. 300 g grahamek i 240 g bananow to tez jakis absurd. Piers dulano jesli to wedlina to nie jest zrodlo bialka - jesli mięso z kurczaka, to wpisuj mięso, surowe, ważone przed obróbka. Margaryna do wywalenia. Białka, jak juz pisałam - za dużo. Zrob 4 posilki, max 5 normalne, smaczne, zbilansowane. Aha, i zeby wkleić zrzut do [...]
czesc falka tak a propo : podobno jest bardzo fajnym ludziem widzę ze dietka superancka, ja tatara nie lubię przez to ze jest to mieso surowe jest... bleee moi bliscy sie zajadaja tatarem... falka czyli juz niedlugo konczysz redukcje?tzn cykl? buziak na mily dzien:*:*:*
[...] "niezależnych" badaczy.. Myśląc logicznie.. Oprócz samych składników żywieniowych ważna jest także forma ich przyrządzania.. Najbardziej wartościowe są produkty surowe, a że mięso poza tatarem:) nie za bardzo da się zjeść w tej formie stąd na logikę bardziej pełnowartościowe (biorąc pod uwagę stan faktyczny a nie nominalny przed [...]
[...] makaron z serem twarogowym chudym + banan zamiast sera daj mięso/rybę, dodaj warzw TRENING - 17:00-18:15 5 posiłek: 18:30 (po treningu) tuńczyk w wodzie jogurt + miód makaron/ryż biały/ziemniaki + chude mięso/chuda ryba 6 posiłek: 21:00 (1h przed snem) pół kostki sera twarogowego 1 jajko surowe jajko na miekko, dodaj warzyw I co wy na to?
[...] nie daje mi tyle energii i dlatego ani myślę kombinować. Obiad zgodnie z szablonem mięso+kasza/ryż+warzywa+tłuszcz - i też powtarzam do znudzenia, z tymi samymi przyprawami, surowe, gotowane itp. Z kolacją lubię się pobawić, ale generalnie dotyczy do 3-5 posiłków w miesiącu. Ot, dorzucę pomidora, pęczek rzodkiewek, selera, albo zmienię zestaw [...]
[...] z jednakowym ciężarem 3x10powt Dieta: I. Według jakiego wzoru lub w jakiś sposób Twoim zdaniem najlepiej obliczać zapotrzebowanie kaloryczne? II. Czy można jeść surowe jaja? (zmiksowane z dodatkiem kako) III. Ostatnio bardzo dużo osób twierdzi, żeby jeść węglowodany na noc,jak w innych posiłkach, bo ważny jest całodobowy bilans [...]
wywal nabiał i daj same mieso, dobrze ze ziemniaki szamiesz, same korzyści przynoszą :), w tej chwili mam podobną kalorycznosć, jednak zupełnie nie jem nabiału, tłuszczu ok.50g, ale będe niedługo zwiększał tę ilość i same surowe warzywa jem, ale jakość snu sto razy lepsza, 5-6 godzin śpie ijestem wyspany
dopóki przestanie sie ruszać... 5 sekund szukania na google: Temperatura w zamrażalniku powinna utrzymywać się na poziomie –18 st. C lub niższym – w takich warunkach można przechowywać żywność od 3 do 12 miesięcy. wieprzowina chuda 6 - 8 miesięcy mięso wołowe 8 - 12 miesięcy cielęcina 6 - 8 miesięcy podroby 3 - 4 miesięcy drób 6 - 8 miesięcy ryby [...]